luna roka Dobra karma

Naravni ritmi v mesecu aprilu skozi djotiš ...

babica, ženska, zamišljena, žalostna, upokojenka, starka Svet24.si

Izpoved slovenske starostnice: "Po vasi so ...

lucija sikovec usaj pl1 Reporter.si

Upam si trditi, da ko je Janša prevzel ...

infekecijska klinika ljubljana, koronavirus Svet24.si

V soboto potrjenih 46 novih okužb, ugasnili dve ...

sanolabor, maske, zdravko-počivalšek Necenzurirano

Afera maske: dobil desetmilijonski posel, dolguje ...

04CONTAGION-01-videoSixteenByNineJumbo1600 Odkrito.si

Je to film, ki je napovedal pandemijo ...

alenka_kosir16 Njena.si

Alenka Košir čez noč ostala brez dela

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos čebula
1 strok Česen
1 žlica maslo
1 žlička orientalska kumina
1 žlička paprika v prahu
1 ščepec kosmiči čilija
1 kos pločevinka paradižnika v koščkih
1 kos pločevinka rdečega fižola
2 kosa temna čokolada
1 žlica kisla smetane
1 žlica sesekljan koriander

Opis

Klasika na hiter in brezmesni način.

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Paradižnik odcedite in prihranite sok. Fižol odcedite in oplaknite.

V kozici segrejte maslo in na njem pri nizki temperaturi do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte česen in ga prepražite zraven.

Nato povišajte temperaturo in na hitro prepražite začimbe (pazite, da se vse skupaj ne zažge). Nato dodajte odcejen paradižnik, fižol in čokolado. Premešajte, zavrite in po okusu solite in poprajte.

Čili kuhajte približno 10 minut, da se okusi prepojijo. Vmes ga večkrat premešajte in dodajte odcejen sok paradižnika, če je jed presuha. Jed še enkrat poskusite in po okusu še dodatno začinite.

Čili po želji postrezite s kislo smetano in koriandrom. Zraven ponudite svež kruh, riž ali tortilje.