|
čebula |
|
Česen |
|
maslo |
|
orientalska kumina |
|
paprika v prahu |
|
kosmiči čilija |
|
pločevinka paradižnika v koščkih |
|
pločevinka rdečega fižola |
|
temna čokolada |
|
kisla smetane |
|
sesekljan koriander |
Klasika na hiter in brezmesni način.
Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Paradižnik odcedite in prihranite sok. Fižol odcedite in oplaknite.
V kozici segrejte maslo in na njem pri nizki temperaturi do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte česen in ga prepražite zraven.
Nato povišajte temperaturo in na hitro prepražite začimbe (pazite, da se vse skupaj ne zažge). Nato dodajte odcejen paradižnik, fižol in čokolado. Premešajte, zavrite in po okusu solite in poprajte.
Čili kuhajte približno 10 minut, da se okusi prepojijo. Vmes ga večkrat premešajte in dodajte odcejen sok paradižnika, če je jed presuha. Jed še enkrat poskusite in po okusu še dodatno začinite.
Čili po želji postrezite s kislo smetano in koriandrom. Zraven ponudite svež kruh, riž ali tortilje.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.