Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Hiter čili brez mesa

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Hiter čili brez mesa
Sestavine
Št. oseb
čebula
Česen
maslo
orientalska kumina
paprika v prahu
kosmiči čilija
pločevinka paradižnika v koščkih
pločevinka rdečega fižola
temna čokolada
kisla smetane
sesekljan koriander

Opis

Klasika na hiter in brezmesni način.

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Paradižnik odcedite in prihranite sok. Fižol odcedite in oplaknite.

V kozici segrejte maslo in na njem pri nizki temperaturi do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte česen in ga prepražite zraven.

Nato povišajte temperaturo in na hitro prepražite začimbe (pazite, da se vse skupaj ne zažge). Nato dodajte odcejen paradižnik, fižol in čokolado. Premešajte, zavrite in po okusu solite in poprajte.

Čili kuhajte približno 10 minut, da se okusi prepojijo. Vmes ga večkrat premešajte in dodajte odcejen sok paradižnika, če je jed presuha. Jed še enkrat poskusite in po okusu še dodatno začinite.

Čili po želji postrezite s kislo smetano in koriandrom. Zraven ponudite svež kruh, riž ali tortilje.