giani poposki zarja predin Odkrito.si

Poglejte Predinovo vnukinjo! Čigava kopija je?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 20. junija

planet Petisvet.si

Vpliv božanstev z neba na dneve v tednu

migranti, prevajalci Svet24.si

Skupnega nadzora na meji z Italijo še ne bo kmalu

archie Svet24.si

Ugiba se, komu je Archie vse bolj podoben!?

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

Jacqueline Kale Njena.si

Zvezda nove sezone Ljubezni po domače zmagala v ...

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos čebula
1 strok Česen
1 žlica maslo
1 žlička orientalska kumina
1 žlička paprika v prahu
1 ščepec kosmiči čilija
1 kos pločevinka paradižnika v koščkih
1 kos pločevinka rdečega fižola
2 kosa temna čokolada
1 žlica kisla smetane
1 žlica sesekljan koriander

Opis

Klasika na hiter in brezmesni način.

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Paradižnik odcedite in prihranite sok. Fižol odcedite in oplaknite.

V kozici segrejte maslo in na njem pri nizki temperaturi do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte česen in ga prepražite zraven.

Nato povišajte temperaturo in na hitro prepražite začimbe (pazite, da se vse skupaj ne zažge). Nato dodajte odcejen paradižnik, fižol in čokolado. Premešajte, zavrite in po okusu solite in poprajte.

Čili kuhajte približno 10 minut, da se okusi prepojijo. Vmes ga večkrat premešajte in dodajte odcejen sok paradižnika, če je jed presuha. Jed še enkrat poskusite in po okusu še dodatno začinite.

Čili po želji postrezite s kislo smetano in koriandrom. Zraven ponudite svež kruh, riž ali tortilje.