golavšek novak Odkrito.si

Partner znane Slovenke nepričakovano do bajnega ...

Asteroid Apofis Svet24.si

Letel bo bližje nam kot Luni, Nasa svari pred ...

galaxy-3608029_1280 Petisvet.si

Kaj ste bili pred smrtjo: poiščite svojo letnico...

madeira, avtobusna nesreča2 Svet24.si

FOTO: Avtobus s turisti zdrsnil s ceste in pristal...

mya-lecia naylor Svet24.si

Šok! Umrla je 16-letna televizijska zvezdnica

Jan Plestenjak (3) Njena.si

Nina Pušlar je tako zavrnila Plestenjaka

saška omeragić Njena.si

Grenka resnica o Saški iz Ljubezni po domače

Čas priprave:

Skupni čas 50 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
1 kos čebula
1 strok Česen
1 žlica maslo
1 žlička orientalska kumina
1 žlička paprika v prahu
1 ščepec kosmiči čilija
1 kos pločevinka paradižnika v koščkih
1 kos pločevinka rdečega fižola
2 kosa temna čokolada
1 žlica kisla smetane
1 žlica sesekljan koriander

Opis

Klasika na hiter in brezmesni način.

Priprava

Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Paradižnik odcedite in prihranite sok. Fižol odcedite in oplaknite.

V kozici segrejte maslo in na njem pri nizki temperaturi do mehkega zdušite čebulo (približno 10 minut). Dodajte česen in ga prepražite zraven.

Nato povišajte temperaturo in na hitro prepražite začimbe (pazite, da se vse skupaj ne zažge). Nato dodajte odcejen paradižnik, fižol in čokolado. Premešajte, zavrite in po okusu solite in poprajte.

Čili kuhajte približno 10 minut, da se okusi prepojijo. Vmes ga večkrat premešajte in dodajte odcejen sok paradižnika, če je jed presuha. Jed še enkrat poskusite in po okusu še dodatno začinite.

Čili po želji postrezite s kislo smetano in koriandrom. Zraven ponudite svež kruh, riž ali tortilje.