|
moke |
|
rjavega sladkorja |
|
margarine |
|
sladkega sirupa (javorovega ali koruznega) |
|
mleka |
|
soli |
|
ingverja v prahu |
|
sode bikarbone |
|
debelo jajce |
|
pecilnega praška |
Dišeč ingverjev kolač, ki se prileže tudi k popoldanskemu čaju ali kozarcu desertnega vina. Sestavine za podolgovat model.
Pravokoten model namastimo. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Moko pomešamo z vsemi suhimi sestavinami in presejemo v skledo.
V kozici stopimo margarino in sladkor, primešamo sirup, odstavimo in zlijemo k moki. V isti kozici segrejemo mleko, da je mlačno. Posebej stepemo jajce, ga primešamo mleku in prilijemo moki. Vse sestavine dobro zmešamo, da dobimo gladko testo.
Testo stresemo v namaščen model in površino poravnamo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Ali je kolač pečen, se prepričamo tako, da vanj zapičimo zobotrebec, ki mora ostati suh, ko ga izvlečemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.