Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Ingverjev kolač

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ingverjev kolač
Sestavine
Št. oseb
moke
rjavega sladkorja
margarine
sladkega sirupa (javorovega ali koruznega)
mleka
soli
ingverja v prahu
sode bikarbone
debelo jajce
pecilnega praška

Opis

Dišeč ingverjev kolač, ki se prileže tudi k popoldanskemu čaju ali kozarcu desertnega vina. Sestavine za podolgovat model.

Priprava

Pravokoten model namastimo. Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Moko pomešamo z vsemi suhimi sestavinami in presejemo v skledo.

V kozici stopimo margarino in sladkor, primešamo sirup, odstavimo in zlijemo k moki. V isti kozici segrejemo mleko, da je mlačno. Posebej stepemo jajce, ga primešamo mleku in prilijemo moki. Vse sestavine dobro zmešamo, da dobimo gladko testo.

Testo stresemo v namaščen model in površino poravnamo. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Ali je kolač pečen, se prepričamo tako, da vanj zapičimo zobotrebec, ki mora ostati suh, ko ga izvlečemo.