Italijanska pečena jajca

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Italijanska pečena jajca
Sestavine
Št. oseb
čebula
Strok česna
olivno olje
Narezani paradižniki
jajca
Bazilika
sveže mleti črni poper (po okusu)
sol (po občutku)

Opis

Saj veste, včasih človek ne ve, kaj bi na hitro skuhal, in si naredi jajce na oko ali umešana jajca s pršutom ali sirom. Mi imamo za vas boljšo idejo.

Priprava

Olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen. V ponvi segrejte olivno olje, dodajte čebulo in česen ter pražite približno 5 minut.

Nato dodajte paradižnik iz pločevinke, solite, poprajte, rahlo sladkajte in vse skupaj kuhajte na majhnem ognju približno 20 minut. Končano omako začinite s soljo, poprom in sladkorjem.

Pripravljeno omako razdelite v štiri modelčke, na katere razbijete jajce, in pecite v predhodno ogreti pečici na 190 °C približno 15 minut.

Pečena jajčka posujte z baziliko ter solite in poprajte po okusu. Postrežete lahko na primer z italijanskim pecivom.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.