|
čebula |
|
Strok česna |
|
olivno olje |
|
Narezani paradižniki |
|
jajca |
|
Bazilika |
|
sveže mleti črni poper (po okusu) |
|
sol (po občutku) |
Saj veste, včasih človek ne ve, kaj bi na hitro skuhal, in si naredi jajce na oko ali umešana jajca s pršutom ali sirom. Mi imamo za vas boljšo idejo.
Olupite in drobno sesekljajte čebulo in česen. V ponvi segrejte olivno olje, dodajte čebulo in česen ter pražite približno 5 minut.
Nato dodajte paradižnik iz pločevinke, solite, poprajte, rahlo sladkajte in vse skupaj kuhajte na majhnem ognju približno 20 minut. Končano omako začinite s soljo, poprom in sladkorjem.
Pripravljeno omako razdelite v štiri modelčke, na katere razbijete jajce, in pecite v predhodno ogreti pečici na 190 °C približno 15 minut.
Pečena jajčka posujte z baziliko ter solite in poprajte po okusu. Postrežete lahko na primer z italijanskim pecivom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.