jabolčna čežana

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
jabolčna čežana
Sestavine
Št. oseb
jabolk
sladkorja
limoninega soka
zmletih klinčkov
limoninega sladoleda ali sorbeta

Opis

Jabolčna čežana s sladoledom

Priprava

Jabolka razrežemo na četrtine, očistimo in narežemo na manjše kose. Damo jih v posodo, potresemo s polovico sladkorja, prilijemo limonin sok in za 2 prsta vode ter pokrito kuhamo toliko časa, da se jabolka popolnoma zmehčajo.

Ko se malo ohladijo, dodamo preostali sladkor in klinčke ter zmiksamo. Čežano razdelimo v skledice ali kozarce, na vrh damo kepice sladoleda ali sorbeta in takoj postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.