|
že zvaljanega listnatega testa |
|
jabolki |
|
sladkorja |
|
čokolade v prahu |
|
cimeta |
|
zmletega kardamoma |
listnato testo, jabolka, čokolada
Jabolka razrežemo na četrtine, očistimo in na grobo naribamo, posujemo jih s sladkorjem in čokolado, cimetom in kardamomom. Pečico ogrejemo na 200 stopinj.
Testo razrežemo na štiri pravokotnike, na eno polovico naložimo nadev, nato ga z drugim koncem testa prekrijemo in robove dobro zatisnemo, da nadev ne bo uhajal. Žepke zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in na vrhu z nožem naredimo po tri zareze.
Pekač damo v ogreto pečico in pečemo približno 18 minut, da se žepki zlato in hrustljavo zapečejo. Pečene in ohlajene žepke po želji posujemo še s čokolado v prahu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.