Jagodna biskvitna rulada

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jagodna biskvitna rulada
Sestavine
Št. oseb
jajca
sadnega sladkorja
morske soli
pirine moke
škroba
pecilnega praška
lističev bele želatine
zrelih jagod
limetinega soka
dietne jagodne marmelade
lahke skute
smetane
tekoče dietno sladilo

Opis

Sestavine za 18 kosov, recept vsebuje sestavine za testo in sestavine za kremo

Priprava

Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 200 stopinj (vroči zrak 175 stopinj). Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake, 4 žlice vroče vode in sadni sladkor 5 minut kremasto stepamo. Beljake solimo in stepemo v trd sneg. Vmešamo v rumenjakovo zmes. Presejemo moko, škrob in pecilni prašek in vmešamo še to.

Biskvitno maso vlijemo na pekač. Pečemo od 12 do 15 minut. Pečeno testo zvrnemo iz pekača in previdno odstranimo papir. Potem testo zvijemo in počakamo, da se ohladi.

Želatino razpustimo v vodi. Jagode očistimo, 150 g jagod ukašimo z limetinim sokom in marmelado, preostale jagode zrežemo. Želatino segrejemo, da se stopi. Nekaj želatine vlijemo v jagodni pire. Dodamo koščke jagod in skuto.

Kremo osladimo s tekočim sladilom in postavimo na hladno. Smetano stepemo in jo vmešamo v kremo, ko se ta začne že strjevati. Biskvit odvijemo in namažemo s kremo. Zavijemo v rulado in postavimo na hladno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.