|
jajca |
|
sadnega sladkorja |
|
morske soli |
|
pirine moke |
|
škroba |
|
pecilnega praška |
|
lističev bele želatine |
|
zrelih jagod |
|
limetinega soka |
|
dietne jagodne marmelade |
|
lahke skute |
|
smetane |
|
tekoče dietno sladilo |
Sestavine za 18 kosov, recept vsebuje sestavine za testo in sestavine za kremo
Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 200 stopinj (vroči zrak 175 stopinj). Ločimo beljake od rumenjakov. Rumenjake, 4 žlice vroče vode in sadni sladkor 5 minut kremasto stepamo. Beljake solimo in stepemo v trd sneg. Vmešamo v rumenjakovo zmes. Presejemo moko, škrob in pecilni prašek in vmešamo še to.
Biskvitno maso vlijemo na pekač. Pečemo od 12 do 15 minut. Pečeno testo zvrnemo iz pekača in previdno odstranimo papir. Potem testo zvijemo in počakamo, da se ohladi.
Želatino razpustimo v vodi. Jagode očistimo, 150 g jagod ukašimo z limetinim sokom in marmelado, preostale jagode zrežemo. Želatino segrejemo, da se stopi. Nekaj želatine vlijemo v jagodni pire. Dodamo koščke jagod in skuto.
Kremo osladimo s tekočim sladilom in postavimo na hladno. Smetano stepemo in jo vmešamo v kremo, ko se ta začne že strjevati. Biskvit odvijemo in namažemo s kremo. Zavijemo v rulado in postavimo na hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.