|
pšenične moke |
|
polnozrnate pšenične moke |
|
sadnega sladkorja (fruktoze) |
|
morske soli |
|
jajce |
|
masla |
|
jagod |
|
limoninega soka |
|
metinih lističev |
|
lahke skute |
|
jagodne marmelade |
|
limonine lupinice |
|
rdečega grozdnega soka |
|
preliva za torto |
|
tekočega sladila |
Sestavine za 12 kosov: testo + nadev
Vse sestavine za testo zgnetemo, kepo testa zavijemo v folijo in za pol ure postavimo na hladno. Pekač za torte (premer 28 cm) obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 225 stopinj.
Testo razvaljamo, položimo v pekač in s prsti pritisnemo, da se dobro prilega. Nekajkrat dno prebodemo z vilicami. Na testo položimo še eno plast papirja za peko in vrečko fižola za obtežitev. Pečemo 15 minut, potem odstranimo fižol in papir ter pečemo še 10 minut.
Jagode očistimo in 200 g ukašimo z limoninim sokom. Nekaj metinih lističev sesekljamo. Zmešamo jagodni pire, skuto, marmelado in limonino lupinico. S tem namažemo pečeno testo in na vrh razporedimo jagode.
Zavremo grozdni sok, 125 ml vode in preliv za torte iz vrečke, dodamo sladilo. Počakamo, da se malo ohladi, in potem prelijemo po piti.
Pito ohladimo in potresemo z metinimi lističi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.