|
kruha za opečenec |
|
drobnih jajc |
|
mleka |
|
nastrganega parmezana |
|
masla |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja (lahko rukole ali bazilike) |
|
zrezane šunke ali prekajenega mesa |
kruh za opečenec, jajca, parmezan
Pekač ali porcijske pekače namažemo z maslom. Mleko, parmezan in 2 jajci stepemo, začinimo s soljo in poprom. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Rezine kruha položimo v pekač in jih prelijemo z jajčno zmesjo, nato jo potresemo s šunko in peteršiljem ter na vsako rezino kruha ubijemo po 1 jajce. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da se jajce speče, vendar rumenjak ostane še skoraj tekoč. Ponudimo še vroče za krepko malico, zajtrk ali večerjo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.