|
v trdo kuhanih jajc |
|
(1/4) gomolja zelene |
|
korenčka |
|
(ali 1/3 skodelice) graha |
|
rdeče in 1 rezina rumene ali zelene paprike |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega drobnjaka |
|
(40 g) želatine v prahu |
|
belega kisa (vinskega ali jabolčnega) |
kuhana jajca, zelena, korenček...
Očiščeno zeleno, papriko in ostrgan korenček narežemo na kockice. Nato vsako vrsto zelenjave posebej skuhamo v manjši količini slane vode. Zelenjavo odcedimo in zmešamo, po okusu dosolimo, popramo in primešamo drobnjak. Vodo od kuhanja graha in zelene precedimo in prihranimo.
Želatino namočimo v 4 žlicah mrzle vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. V kozici zavremo 6 dl precejene zelenjavne juhe, dodamo namočeno želatino, odstavimo in mešamo, da se stopi. Nazadnje dodamo kis.
V podolgovat model nalijemo za 1 prst želatine, kozico s preostalo želatino damo v posodo z vročo vodo, da se ne začne strjevati. Ko se želatina v modelu strdi, jo potresemo s tretjino zelenjave. Jajca olupimo, na zgornji in spodnji strani beljak odrežemo, nato jajca v vrsti zložimo v model, do polovice nalijemo želatino in postavimo na hladno.
Ko se želatina strdi, dodamo preostalo zelenjavo, zalijemo z želatino in pokrito postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se aspik popolnoma strdi. Tik preden z njim postrežemo, aspik zvrnemo iz modela in ga narežemo. Ponudimo ga kot samostojno hladno predjed, lahko tudi s šunko ali narezkom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.