Jajca z zelenjavo v aspiku

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Jajčne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jajca z zelenjavo v aspiku
Sestavine
Št. oseb
v trdo kuhanih jajc
(1/4) gomolja zelene
korenčka
(ali 1/3 skodelice) graha
rdeče in 1 rezina rumene ali zelene paprike
soli
popra
sesekljanega drobnjaka
(40 g) želatine v prahu
belega kisa (vinskega ali jabolčnega)

Opis

kuhana jajca, zelena, korenček...

Priprava

Očiščeno zeleno, papriko in ostrgan korenček narežemo na kockice. Nato vsako vrsto zelenjave posebej skuhamo v manjši količini slane vode. Zelenjavo odcedimo in zmešamo, po okusu dosolimo, popramo in primešamo drobnjak. Vodo od kuhanja graha in zelene precedimo in prihranimo.

Želatino namočimo v 4 žlicah mrzle vode in pustimo 10 minut, da nabrekne. V kozici zavremo 6 dl precejene zelenjavne juhe, dodamo namočeno želatino, odstavimo in mešamo, da se stopi. Nazadnje dodamo kis.

V podolgovat model nalijemo za 1 prst želatine, kozico s preostalo želatino damo v posodo z vročo vodo, da se ne začne strjevati. Ko se želatina v modelu strdi, jo potresemo s tretjino zelenjave. Jajca olupimo, na zgornji in spodnji strani beljak odrežemo, nato jajca v vrsti zložimo v model, do polovice nalijemo želatino in postavimo na hladno.

Ko se želatina strdi, dodamo preostalo zelenjavo, zalijemo z želatino in pokrito postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se aspik popolnoma strdi. Tik preden z njim postrežemo, aspik zvrnemo iz modela in ga narežemo. Ponudimo ga kot samostojno hladno predjed, lahko tudi s šunko ali narezkom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.