|
ješprenja |
|
kuhanega in olupljenega kostanja |
|
manjše steblo pora ali bela čebula |
|
korenčka |
|
na kockice narezane mesnate slanine |
|
olja |
|
čiste zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
|
soli in popra |
|
oz. nekaj listov sveže bazilike |
ješprenj, kuhan kostanj, slanina....
Ješprenj za nekaj ur namočimo v mlačni vodi. Por ali čebulo na drobno zrežemo. Korenček olupimo in narežemo na koleščke.
V posodi na olju prepražimo por ali čebulo, da se malo zmehča, dodamo korenček in odcejen ješprenj, premešamo in malo popražimo, prilijemo 2,5 dl vode in kuhamo 5 minut.
Ko ješprenj popije vodo,prilijemo juho, zavremo in kuhamo tako dolgo, da je ješprenj skoraj kuhan, nazadnje dodamo kostanj in sesekljano baziliko, dosolimo in popramo ter kuhamo še 10 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.