Sveža svinjska rebrca z ohrovtom in krompirjem

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sveža svinjska rebrca z ohrovtom in krompirjem
Sestavine
Št. oseb
svežih svinjskih reber (po možnosti del brez kosti)
velike zlate ali bele čebule
korenčka
krompirja
rumene kolerabe
oz. 1/2 glave ohrovta
olja
lovorovega lista
svežega ali ščep posušenega timijana
soli in popra

Opis

svinjska rebra, ohrovt, krompir, koleraba...

Priprava

Rebra narežemo na kocke. Zelenjavo očistimo in olupimo, čebulo narežemo na lističe ali jo sesekljamo, korenček narežemo na koleščke, krompir in kolerabo na kocke. Ohrovt narežemo na trakce.

V posodi na olju nekaj minut pražimo in mešamo meso in čebulo. Ko meso spremeni barvo in se čebula zmehča, dodamo korenček, krompir, kolerabo in ohrovt. Solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo še 2 minuti.

Dodamo še lovorov list in timijan, prilijemo 1 l vroče vode in pokrito dušimo 30 minut. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še malo vode.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.