|
svežih svinjskih reber (po možnosti del brez kosti) |
|
velike zlate ali bele čebule |
|
korenčka |
|
krompirja |
|
rumene kolerabe |
|
oz. 1/2 glave ohrovta |
|
olja |
|
lovorovega lista |
|
svežega ali ščep posušenega timijana |
|
soli in popra |
svinjska rebra, ohrovt, krompir, koleraba...
Rebra narežemo na kocke. Zelenjavo očistimo in olupimo, čebulo narežemo na lističe ali jo sesekljamo, korenček narežemo na koleščke, krompir in kolerabo na kocke. Ohrovt narežemo na trakce.
V posodi na olju nekaj minut pražimo in mešamo meso in čebulo. Ko meso spremeni barvo in se čebula zmehča, dodamo korenček, krompir, kolerabo in ohrovt. Solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo še 2 minuti.
Dodamo še lovorov list in timijan, prilijemo 1 l vroče vode in pokrito dušimo 30 minut. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še malo vode.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.