Jetrna pašteta z mesom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Namazi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jetrna pašteta z mesom
Sestavine
Št. oseb
puranjih ali piščančjih jetrc
mletega mesa
manjše čebule
korenčka
masla
brendija ali belega vina
zdrobljenega majarona
soli in popra
instantne želatine fix v prahu

Opis

puranja ali piščančja jetrca, mleto meso, brendi ali belo vino....

Priprava

Jetrca narežemo, čebulo olupimo in sesekljamo, korenček naribamo. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni. Dodamo jetra in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da jetra spremenijo barvo in se meso razdrobi. Prilijemo brendi ali vino, premešamo in počakamo, da alkohol izpari.

Dodamo še korenje in majaron, solimo in popramo, prilijemo 1 dl vroče vode, premešamo in na blagem ognju pokrito dušimo 15 minut. Če je potrebno, med dušenjem dodamo še nekaj žlic vroče vode.

Vse zmiksamo in vmešamo želatino. Pašteto damo v skledico in pustimo, da se ohladi in strdi, lahko pa jemo tudi toplo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.