|
puranjih ali piščančjih jetrc |
|
mletega mesa |
|
manjše čebule |
|
korenčka |
|
masla |
|
brendija ali belega vina |
|
zdrobljenega majarona |
|
soli in popra |
|
instantne želatine fix v prahu |
puranja ali piščančja jetrca, mleto meso, brendi ali belo vino....
Jetrca narežemo, čebulo olupimo in sesekljamo, korenček naribamo. V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo in jo popražimo, da postekleni. Dodamo jetra in meso, mešamo in pražimo toliko časa, da jetra spremenijo barvo in se meso razdrobi. Prilijemo brendi ali vino, premešamo in počakamo, da alkohol izpari.
Dodamo še korenje in majaron, solimo in popramo, prilijemo 1 dl vroče vode, premešamo in na blagem ognju pokrito dušimo 15 minut. Če je potrebno, med dušenjem dodamo še nekaj žlic vroče vode.
Vse zmiksamo in vmešamo želatino. Pašteto damo v skledico in pustimo, da se ohladi in strdi, lahko pa jemo tudi toplo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.