|
zmehčane margarine |
|
sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
jajca |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
jedilnega škroba |
|
želatine |
|
lahkega jogurta |
|
kokosovega mleka |
|
sladkorja |
|
jagod |
|
stopljene čokolade za obliv |
Sestavine za testo za 16 koščkov (model s premerom 26 cm):
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Za testo penasto vmešamo margarino s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Postopoma vmešamo jajca in vmes mešamo 1 minuto. Nazadnje vmešamo moko, pecilni prašek in škrob. Testo stresemo v namaščen tortni model, ga poravnamo, model postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Pečeno testo zvrnemo iz modela na mrežico in ga ohladimo.
Jagode očistimo, približno 500 g jih prepolovimo, ostale narežemo na lističe. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi. Posebej zmešamo jogurt, kokosovo mleko in sladkor. Želatino odcedimo, damo v kozico in na blagem ognju stopimo, primešamo ji 5 žlic jogurtove zmesi, nato vmešamo v jogurtovo zmes.
Čokolado stopimo. Ohlajeno testo damo na servirni krožnik in ga objamemo z obodom patentnega tortnega modela. Testo namažemo s stopljeno čokolado, nanjo naložimo na lističe narezane jagode. Nato obložimo s polovico prerezanih jagod, pokrijemo z jogurtovim nadevom, model pokrijemo s prozorno folijo in postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik.
Ohlajeno torto vzamemo iz modela, okrasimo s preostalimi jagodami in ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.