Jogurtova torta z jagodami

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jogurtova torta z jagodami
Sestavine
Št. oseb
zmehčane margarine
sladkorja
vaniljinega sladkorja
jajca
moke
pecilnega praška
jedilnega škroba
želatine
lahkega jogurta
kokosovega mleka
sladkorja
jagod
stopljene čokolade za obliv

Opis

Sestavine za testo za 16 koščkov (model s premerom 26 cm):

Priprava

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Za testo penasto vmešamo margarino s sladkorjem in vaniljinim sladkorjem. Postopoma vmešamo jajca in vmes mešamo 1 minuto. Nazadnje vmešamo moko, pecilni prašek in škrob. Testo stresemo v namaščen tortni model, ga poravnamo, model postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut. Pečeno testo zvrnemo iz modela na mrežico in ga ohladimo.

Jagode očistimo, približno 500 g jih prepolovimo, ostale narežemo na lističe. Želatino za 10 minut namočimo v hladni vodi. Posebej zmešamo jogurt, kokosovo mleko in sladkor. Želatino odcedimo, damo v kozico in na blagem ognju stopimo, primešamo ji 5 žlic jogurtove zmesi, nato vmešamo v jogurtovo zmes.

Čokolado stopimo. Ohlajeno testo damo na servirni krožnik in ga objamemo z obodom patentnega tortnega modela. Testo namažemo s stopljeno čokolado, nanjo naložimo na lističe narezane jagode. Nato obložimo s polovico prerezanih jagod, pokrijemo z jogurtovim nadevom, model pokrijemo s prozorno folijo in postavimo za najmanj 2 uri v hladilnik.

Ohlajeno torto vzamemo iz modela, okrasimo s preostalimi jagodami in ponudimo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.