harald-k, trojni-umor, zagreb Svet24.si

Harald policistom pojasnil, da so se otroci ...

EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

vili kovacic bobo Reporter.si

Ivan Gale proti Viliju Kovačiču: Sama hudobija ...

milan krek Necenzurirano

Seminarska naloga Milana Kreka #kolumna

Dominik Visočnik in Nika Belčić Njena.si

Nika in Dominik: Nič ni bilo resnično prikazano

sesko Ekipa24.si

ELITNA BITKA VELIKANOV za Šeška! OSUPLJIVA imena...

Čas priprave:

Skupni čas 45 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 žlici Pasta miso
100 g mlada čebula
50 g Sonji kalčki
100 g Tofu
4 g Alge vakame (lahko nori)
1 žlica sojina omaka

Opis

Alge so v kulinariki nekaj novega, eksotičnega, ampak hkrati že dolgo del številnih kulinaričnih kultur. Preizkusite jih v juhi miso, ki vas bo zagotovo prepričala.

Priprava

Alge vakame namočite v hladno vodo. Mlado čebulo očistite in z zelenjem vred narežite na kolobarčke.

Tofu narežite na kocke. Pasto miso gladko zmešajte s približno 900 ml vode in zavrite.

Namočene alge narežite na rezance in dodajte v juho. Dodajte še mlado čebulo, sojine kalčke in tofu.

Po okusu začinite s sojino omako in ponudite v skodelicah.

Jed je veganska, vsebuje manj kalorij in je brez glutena.