utopitev, roka Svet24.si

15-letnik med plavanjem izginil pod gladino, ...

mejni prehod, dragonja, turisti Svet24.si

Ljubljančanka zase in mladoletnega sina na meji ...

tonin-novak-ljudmila_bobo Reporter.si

V NSI panika zaradi padca v anketah, nekateri bi ...

ljubljana, epidemija, koronavirus, covid-19, zaščitne maske Svet24.si

Alojz Ihan s tesnobo pričakuje jesen. Kdaj se bo ...

20200923-01026932 Necenzurirano

Koliko milijonov za blato in koliko za Vizjakove ...

Clipboard02 Odkrito.si

MARJAN NOVINA: "Moj ni dolg, je pa majhen"

polkaholiki-sekirca-v-med Njena.si

Med prvimi si oglejte uspeh Polkaholikov!

Čas priprave:

Skupni čas 45 min

Tip jedi:

Tip jedi Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sestavine
2 žlici Pasta miso
100 g mlada čebula
50 g Sonji kalčki
100 g Tofu
4 g Alge vakame (lahko nori)
1 žlica sojina omaka

Opis

Alge so v kulinariki nekaj novega, eksotičnega, ampak hkrati že dolgo del številnih kulinaričnih kultur. Preizkusite jih v juhi miso, ki vas bo zagotovo prepričala.

Priprava

Alge vakame namočite v hladno vodo. Mlado čebulo očistite in z zelenjem vred narežite na kolobarčke.

Tofu narežite na kocke. Pasto miso gladko zmešajte s približno 900 ml vode in zavrite.

Namočene alge narežite na rezance in dodajte v juho. Dodajte še mlado čebulo, sojine kalčke in tofu.

Po okusu začinite s sojino omako in ponudite v skodelicah.

Jed je veganska, vsebuje manj kalorij in je brez glutena.