Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Piščanec z zelenjavo in rezanci v voku

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec z zelenjavo in rezanci v voku
Sestavine
Št. oseb
večji piščančji file
mešane zamrznjene zelenjave in gob za pripravo v voku
zamrznjenega zelenega zrnja soje
azijskih jajčnih rezancev
olja
nastrganega ingverja (po želji)
sezamovega olja (po želji)
sol in poper
sojina omaka

Opis

piščančji file, gobe, soja, zelenjava, azijski jajčni rezanci, ingver, sezamovo olje

Priprava

Meso narežemo na trakove, solimo in popramo. Sojo v slani vodi kuhamo 12 minut. Rezance prelijemo s slanim kropom, pustimo 3 minute in odcedimo.

V voku segrejemo olje, dodamo meso, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso popeče. Nato dodamo odcejeno sojo, mešano zelenjavo z gobami in ingver, naprej mešamo in pražimo približno 10 minut, po okusu dosolimo in popramo ter dodamo sezamovo olje.

Nato prilijemo nekaj žlic vode od kuhanja soje, dodamo odcejene rezance, premešamo, dušimo še toliko časa, da se rezanci skuhajo, in postrežemo.