|
mehki kakiji |
|
želirnega sladkorja |
|
moke |
|
soli |
|
margarine za peko |
|
rumenjak |
testo, kaki, želirni sladkor
Plitev pekač za pite namažemo z margarino in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Umite kakije zmiksamo s sladkorjem. V skledici zmešamo rumenjak in 2 žlici mlačne vode.
Moko stresemo na kupček, primešamo sol in na kockice narezano margarino ter jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga razvaljamo in z njim obložimo dno in obod pekača.
Na testo položimo kos papirja za peko in ga obtežimo s skodelico fižola ali kakšnega zrnja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato zrnje in papir odstranimo, na testo stresemo zmiksane kakije s sladkorjem, iz ostankov testa naredimo okraske, pekač znova postavimo v pečico in pri 175 stopinjah pečemo še približno 20 minut. Pečeno pito pustimo, da se dobro ohladi in nadev strdi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.