Kakijeva krhka pita

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kakijeva krhka pita
Sestavine
Št. oseb
mehki kakiji
želirnega sladkorja
moke
soli
margarine za peko
rumenjak

Opis

testo, kaki, želirni sladkor

Priprava

Plitev pekač za pite namažemo z margarino in potresemo z moko. Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Umite kakije zmiksamo s sladkorjem. V skledici zmešamo rumenjak in 2 žlici mlačne vode.

Moko stresemo na kupček, primešamo sol in na kockice narezano margarino ter jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak in na hitro zgnetemo v testo. Na pomokani delovni površini ga razvaljamo in z njim obložimo dno in obod pekača.

Na testo položimo kos papirja za peko in ga obtežimo s skodelico fižola ali kakšnega zrnja. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 15 minut. Nato zrnje in papir odstranimo, na testo stresemo zmiksane kakije s sladkorjem, iz ostankov testa naredimo okraske, pekač znova postavimo v pečico in pri 175 stopinjah pečemo še približno 20 minut. Pečeno pito pustimo, da se dobro ohladi in nadev strdi.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.