|
belih špargljev |
|
jušne osnove |
|
majhne čebule |
|
puranjih prsi |
|
masla |
|
moke |
|
suhe penine |
|
lovorov list |
|
soli |
|
kajenskega popra |
|
šampinjonov |
|
mladega graha v stroku |
|
smetane |
|
soli |
|
limone - sok |
|
listnatega testa |
|
rumenjak |
Najbolj seksi zelenjava pomladi Zdaj zapeljujejo šparglji!
Šparglje ostrgamo in jih narežemo na 3 cm dolge koščke. Konce skuhamo v jušni osnovi in jih ukašimo z električnim mešalnikom. V tej omaki pokuhamo tudi preostale šparglje.
Čebulo sesekljamo, meso narežemo na 3 cm velike koščke. Na vročem maslu (2 žlici) prepražimo čebulo, dodamo meso, potresemo z moko in zalijemo s 100 ml penine. Dodamo juho s šparglji, lovorov list, sol, kajenski poper in med mešanjem zavremo. Odstavimo z ognja in pol ure počakamo.
Medtem segrejemo pečico na 200 stopinj. Gobe očistimo in razpolovimo. Skupaj z grahom jih popečemo na preostanku masla, zalijemo z limoninim sokom in solimo. Dodamo zelenjavo z mesom, preostalo penino in smetano, odstranimo lovorov list in začinimo.
Testo odtalimo in narežemo na štiri pravokotnike, velikosti 6 x 10 cm. Namažemo jih z rumenjakom in pečemo 15 minut v pečici. Postrežemo skupaj z mesom in zelenjavo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.