Šparglji s puranom in hrustljavo skorjico

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Šparglji s puranom in hrustljavo skorjico
Sestavine
Št. oseb
belih špargljev
jušne osnove
majhne čebule
puranjih prsi
masla
moke
suhe penine
lovorov list
soli
kajenskega popra
šampinjonov
mladega graha v stroku
smetane
soli
limone - sok
listnatega testa
rumenjak

Opis

Najbolj seksi zelenjava pomladi Zdaj zapeljujejo šparglji!

Priprava

Šparglje ostrgamo in jih narežemo na 3 cm dolge koščke. Konce skuhamo v jušni osnovi in jih ukašimo z električnim mešalnikom. V tej omaki pokuhamo tudi preostale šparglje.

Čebulo sesekljamo, meso narežemo na 3 cm velike koščke. Na vročem maslu (2 žlici) prepražimo čebulo, dodamo meso, potresemo z moko in zalijemo s 100 ml penine. Dodamo juho s šparglji, lovorov list, sol, kajenski poper in med mešanjem zavremo. Odstavimo z ognja in pol ure počakamo.

Medtem segrejemo pečico na 200 stopinj. Gobe očistimo in razpolovimo. Skupaj z grahom jih popečemo na preostanku masla, zalijemo z limoninim sokom in solimo. Dodamo zelenjavo z mesom, preostalo penino in smetano, odstranimo lovorov list in začinimo.

Testo odtalimo in narežemo na štiri pravokotnike, velikosti 6 x 10 cm. Namažemo jih z rumenjakom in pečemo 15 minut v pečici. Postrežemo skupaj z mesom in zelenjavo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.