|
korenja |
|
rumenega in 500 g zelenega nizkega fižola |
|
soli |
|
vinskega kisa |
|
sladkorja |
|
cimetovih palčic |
|
klinčkov |
|
ingverja |
|
zrnc belega popra |
korenje, fižol, vinski kis....
Korenje ostrgamo ali olupimo in narežemo na 3 mm debele koleščke. Fižol očistimo in narežemo na koščke. V veliki posodi zavremo 5 l vode, dodamo sol in v njej zelenjavo v manjših količinah postopoma kuhamo po 3 minute.
Blanširano zelenjavo s penovko poberemo iz vode, jo damo v cedilo, speremo s hladno vodo in dobro odcedimo.
Vodo od kuhanja odlijemo, v posodo nalijemo kis, dodamo sladkor in vse začimbe ter zavremo. V zavretku blanširano zelenjavo postopoma kuhamo po 15 minut. Kuhano zelenjavo s penovko poberemo iz zavretka, jo odcedimo in razdelimo v kozarce.
Sladko-kisli zavretek precedimo in vrelega nalijemo v kozarce z zelenjavo in jih takoj zapremo. Tako pripravljen fižol s korenjem je odličen kot solata ob hladnem pečenem mesu in perutnini ter kuhani ali dušeni govedini
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.