|
kislega zelja |
|
prosene kaše |
|
olja |
|
lovorov list |
|
brinove jagode (po želji) |
|
sol in poper |
kislo zelje, prosena kaša, pečenica
Kašo splaknemo z vročo tekočo vodo. Če je zelje zelo kislo, ga prav tako splaknemo in odcedimo. V posodi segrejemo olje, dodamo zelje, mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo kašo in začimbe, prilijemo 6 dl vroče vode in zavremo.
Pokrito kuhamo toliko časa, da se kaša skuha. Vmes nekajkrat premešamo in po potrebi prilijemo še nekaj vroče vode. Na koncu kuhanja odstranimo lovorov list in brinove jagode. Ponudimo s klobasami, pečenim ali kuhanim prekajenim mesom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.