Kislo zelje s proseno kašo

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kislo zelje s proseno kašo
Sestavine
Št. oseb
kislega zelja
prosene kaše
olja
lovorov list
brinove jagode (po želji)
sol in poper

Opis

kislo zelje, prosena kaša, pečenica

Priprava

Kašo splaknemo z vročo tekočo vodo. Če je zelje zelo kislo, ga prav tako splaknemo in odcedimo. V posodi segrejemo olje, dodamo zelje, mešamo in pražimo nekaj minut, nato dodamo kašo in začimbe, prilijemo 6 dl vroče vode in zavremo.

Pokrito kuhamo toliko časa, da se kaša skuha. Vmes nekajkrat premešamo in po potrebi prilijemo še nekaj vroče vode. Na koncu kuhanja odstranimo lovorov list in brinove jagode. Ponudimo s klobasami, pečenim ali kuhanim prekajenim mesom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.