|
kislega zelja |
|
čebula |
|
lovorova lista |
|
svinjski zrezki |
|
kraške pancete |
|
gorčice |
|
olja |
|
belega vina |
|
soli |
|
popra |
|
manjših krompirjev |
kislo zelje, svinjski zrezki, krompir. Krompir najprej nekaj časa ali do konca skuhamo v slani vodi, šele nato ga dodamo kislemu zelju, paradižniku ali drugim jedem, ki vsebujejo precej kisline, ker drugače ostane trd.
Zrezke potolčemo, namažemo z gorčico, na vsakega damo po 2 rezini kraške pancete in jih zvijemo. Zvitke prerežemo na 2 dela in vsakega povežemo s kuhinjsko vrvico. Krompir olupimo in v slani vodi kuhamo 15 minut.
V visoki ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo zvitke, jih solimo in popramo ter zlato popečemo. Zvitkom prilijemo vino in pokrito dušimo 10 minut, nato jih iz ponve preložimo na krožnik.
V isto ponev damo 1 žlico olja in čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo zelje, naprej mešamo in pražimo nekaj minut. Zelje popramo, dodamo lovorova lista, mesne zvitke, krompir in zajemalko slane vode od kuhanja krompirja. Pokrito dušimo približno 20 minut, da se zelje zmehča in krompir skuha do konca.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.