Kislo zelje z mesnimi zvitki

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kislo zelje z mesnimi zvitki
Sestavine
Št. oseb
kislega zelja
čebula
lovorova lista
svinjski zrezki
kraške pancete
gorčice
olja
belega vina
soli
popra
manjših krompirjev

Opis

kislo zelje, svinjski zrezki, krompir. Krompir najprej nekaj časa ali do konca skuhamo v slani vodi, šele nato ga dodamo kislemu zelju, paradižniku ali drugim jedem, ki vsebujejo precej kisline, ker drugače ostane trd.

Priprava

Zrezke potolčemo, namažemo z gorčico, na vsakega damo po 2 rezini kraške pancete in jih zvijemo. Zvitke prerežemo na 2 dela in vsakega povežemo s kuhinjsko vrvico. Krompir olupimo in v slani vodi kuhamo 15 minut.

V visoki ponvi segrejemo 3 žlice olja, dodamo zvitke, jih solimo in popramo ter zlato popečemo. Zvitkom prilijemo vino in pokrito dušimo 10 minut, nato jih iz ponve preložimo na krožnik.

V isto ponev damo 1 žlico olja in čebulo, mešamo in pražimo nekaj minut, da čebula postekleni. Nato dodamo zelje, naprej mešamo in pražimo nekaj minut. Zelje popramo, dodamo lovorova lista, mesne zvitke, krompir in zajemalko slane vode od kuhanja krompirja. Pokrito dušimo približno 20 minut, da se zelje zmehča in krompir skuha do konca.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.