|
jajci |
|
belega sladkorja |
|
rjavega sladkorja |
|
vaniljinega sladkorja |
|
zmehčanega masla |
|
arašidovega masla s koščki arašidov (Glej oznako crunchy!) |
|
moke |
|
pecilnega praška |
|
nasekljanih praženih arašidov |
jajca, moka, arašidovo maslo s koščki arašidov. Koristni nasveti - Jajca, maslo in druge sestavine vzamemo iz hladilnika najmanj pol ure pred peko. - V receptih količine posameznih sestavin pogosto merimo s skodelicami, da ne potrebujemo tehtnice. Prostornina skodelice je 2,5 dl. - Moko pomešamo s pecilnim praškom in presejemo, zato da je testo rahlejše. - Če je testo pečeno, preverimo tako, da vanj zapičimo zobotrebec. Če je ta suh, ko ga izvlečemo, je pecivo pečeno.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač namažemo z maslom ali oljem in dno obložimo s papirjem za peko. Moko pomešamo s pecilnim praškom.
V skledi stepemo jajci, dodamo beli, rjavi in vaniljin sladkor in vse penasto umešamo. Nato primešamo zmehčano maslo in arašidovo maslo in z mešalnikom mešamo 2 minuti. Nazadnje primešamo moko.
Testo stresemo v pekač, površino poravnamo in jo enakomerno potresemo z nasekljanimi arašidi. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut. Pečen kolač pustimo v pekaču, da se ohladi, nato ga razrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.