|
mrzle vode |
|
koruzni zdrob |
|
pinjenca |
|
mleka |
|
najtemnejšega rjavega sladkorja |
|
rahlo stepeni jajci |
|
stopljene margarine |
|
polnovredne moke |
|
pecilnega praška |
|
soda |
|
soli |
|
margarine ali masla za ponev |
|
ogretega javorovega sirupa za preliv |
polnovredna moka, koruzni zdrob, rjavi sladkor, jajca, pecilni prašek
V kozici zmešamo vodo in koruzni zdrob, zavremo, kuhamo in mešamo 3 minute oziroma toliko časa, da se zgosti. Polento stresemo v manjšo skledo, primešamo pinjenec, mleko, rjavi sladkor, narahlo stepeni jajci in margarino.
Posebej v večji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in sol. Na sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo zmes polente in jajc in dobro zmešamo. Testo pustimo stati najmanj 10 minut, nato ga znova premešamo.
V dobro ogreti mali ponvi, ki jo sproti mažemo z margarino ali maslom, spečemo debelejše palačinke in jih zlagamo na ogret krožnik ter damo na toplo. Nazadnje palačinke prelijemo s toplim javorovim sirupom in jih takoj ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.