Koruzne palačinke s sirupom

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Koruzne palačinke s sirupom
Sestavine
Št. oseb
mrzle vode
koruzni zdrob
pinjenca
mleka
najtemnejšega rjavega sladkorja
rahlo stepeni jajci
stopljene margarine
polnovredne moke
pecilnega praška
soda
soli
margarine ali masla za ponev
ogretega javorovega sirupa za preliv

Opis

polnovredna moka, koruzni zdrob, rjavi sladkor, jajca, pecilni prašek

Priprava

V kozici zmešamo vodo in koruzni zdrob, zavremo, kuhamo in mešamo 3 minute oziroma toliko časa, da se zgosti. Polento stresemo v manjšo skledo, primešamo pinjenec, mleko, rjavi sladkor, narahlo stepeni jajci in margarino.

Posebej v večji skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sodo in sol. Na sredini naredimo jamico, vanjo vlijemo zmes polente in jajc in dobro zmešamo. Testo pustimo stati najmanj 10 minut, nato ga znova premešamo.

V dobro ogreti mali ponvi, ki jo sproti mažemo z margarino ali maslom, spečemo debelejše palačinke in jih zlagamo na ogret krožnik ter damo na toplo. Nazadnje palačinke prelijemo s toplim javorovim sirupom in jih takoj ponudimo.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.