|
biskvitnih otroških piškotov |
|
oslajenega kostanjevega pireja |
|
kuhanih in olupljenih celih kostanjev |
|
sladkorja |
|
sladke smetane za stepanje |
|
utrjevalca za stepeno smetano |
|
sladkorja v prahu |
|
mandljevega likerja (lahko ruma) |
otroški piškoti, sladka smetana, kostanj
Dno visokega okroglega modela za sufle obložimo s papirjem za peko in ob obodu zložimo piškote, ki jih po potrebi malo prirežemo, da se dobro prilegajo. V kozici zavremo 1 dl vode in 100 g sladkorja, mešamo in kuhamo, da se sladkor stopi, nato dodamo cele kuhane in olupljene kostanje, previdno premešamo in na blagem ognju kuhamo še 3 minute, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Smetano, utrjevalec in sladkor v prahu stepemo. Kostanjev pire previdno vmešamo v stepeno smetano. Na dno modela damo nekaj žlic kostanjevega nadeva, ga potresemo z nadrobljenimi kostanji, pokrijemo s plastjo piškotov in jih poškropimo z likerjem. Na piškote damo preostalo kremo, potresemo z nadrobljenimi kostanji, pokrijemo s piškoti in jih poškropimo z likerjem. Šarloto pokrijemo s prozorno folijo in jo za najmanj 3 ure postavimo v hladilnik. Nazadnje šarloto zvrnemo na krožnik in jo okrasimo s celimi kuhanimi kostanji.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.