|
cvetače |
|
steblo pora |
|
masla |
|
mleka |
|
mleka |
|
soli |
|
popra |
|
nastrganega parmezana |
|
na drobno zrezanega drobnjaka |
cvetača, por, drobnjak... Tanka zelena stebelca drobnjaka imajo podoben okus kakor čebula. Drobnjak najpogosteje uporabljamo tako, da svežega na drobno narežemo z ostrim nožem ali kuhinjskimi škarjami in potresemo po gotovih jedeh, dajemo pa ga tudi v omake in prelive za solate.
Cvetačo razdelimo na cvetke oziroma narežemo na koščke, por na drobno zrežemo. V posodi stopimo maslo, dodamo por, na zmernem ognju mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti.
Dodamo cvetačo, premešamo, prilijemo mleko in juho, zavremo in kuhamo 15 minut, da se cvetača zmehča. Pustimo, da se malo ohladi, nato zmiksamo.
Juho nalijemo v pomito posodo, na zmernem ognju jo znova segrejemo, primešamo parmezan in drobnjak, po okusu dosolimo in popramo ter takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.