Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kremna cvetačna juha z drobnjakom

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kremna cvetačna juha z drobnjakom
Sestavine
Št. oseb
cvetače
steblo pora
masla
mleka
mleka
soli
popra
nastrganega parmezana
na drobno zrezanega drobnjaka

Opis

cvetača, por, drobnjak... Tanka zelena stebelca drobnjaka imajo podoben okus kakor čebula. Drobnjak najpogosteje uporabljamo tako, da svežega na drobno narežemo z ostrim nožem ali kuhinjskimi škarjami in potresemo po gotovih jedeh, dajemo pa ga tudi v omake in prelive za solate.

Priprava

Cvetačo razdelimo na cvetke oziroma narežemo na koščke, por na drobno zrežemo. V posodi stopimo maslo, dodamo por, na zmernem ognju mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti.

Dodamo cvetačo, premešamo, prilijemo mleko in juho, zavremo in kuhamo 15 minut, da se cvetača zmehča. Pustimo, da se malo ohladi, nato zmiksamo.

Juho nalijemo v pomito posodo, na zmernem ognju jo znova segrejemo, primešamo parmezan in drobnjak, po okusu dosolimo in popramo ter takoj postrežemo.