Krompir s fižolom

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Krompir s fižolom
Sestavine
Št. oseb
večjih krompirjev
pločevinka 3 vrst fižola v zrnju
čebula
korenček
steblo beljene zelene ali rezina gomoljne zelene
velika pločevinka paradižnika v koščkih
olja
sladke paprike
soli
popra

Opis

krompir, fižol, paradižnik v koščkih

Priprava

Krompirje olupimo, izdolbemo jamico na nadev in jih v slani vodi kuhamo toliko časa, da so skoraj kuhani, vendar še čvrsti.

Čebulo, zeleno in korenček sesekljamo oziroma naribamo. V ponvi na 2 žlicah olja prepražimo sesekljano zelenjavo, dodamo odcejen fižol in 1/3 paradižnika. Začinimo s sladko papriko, po okusu solimo in popramo ter dušimo nekaj minut, da se omaka zgosti.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Odcejene krompirje zložimo v naoljen pekač in napolnimo z nadevom. Preostali paradižnik zmešamo z žlico olja in nekaj žlicami vode, solimo in popramo ter mešanico zlijemo v pekač.

Pekač postavimo v ogreto pečico, pečemo 15 minut in še vroče postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.