|
večjih krompirjev |
|
pločevinka 3 vrst fižola v zrnju |
|
čebula |
|
korenček |
|
steblo beljene zelene ali rezina gomoljne zelene |
|
velika pločevinka paradižnika v koščkih |
|
olja |
|
sladke paprike |
|
soli |
|
popra |
krompir, fižol, paradižnik v koščkih
Krompirje olupimo, izdolbemo jamico na nadev in jih v slani vodi kuhamo toliko časa, da so skoraj kuhani, vendar še čvrsti.
Čebulo, zeleno in korenček sesekljamo oziroma naribamo. V ponvi na 2 žlicah olja prepražimo sesekljano zelenjavo, dodamo odcejen fižol in 1/3 paradižnika. Začinimo s sladko papriko, po okusu solimo in popramo ter dušimo nekaj minut, da se omaka zgosti.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Odcejene krompirje zložimo v naoljen pekač in napolnimo z nadevom. Preostali paradižnik zmešamo z žlico olja in nekaj žlicami vode, solimo in popramo ter mešanico zlijemo v pekač.
Pekač postavimo v ogreto pečico, pečemo 15 minut in še vroče postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.