|
kratkih rebrastih makaronov |
|
čebula |
|
korenček |
|
stebla belušne zelene |
|
olupljenega in na kocke narezanega paradižnika |
|
olivnega olja |
|
rjavega sladkorja (po želji) |
|
soli |
|
popra |
makaroni, paradižnik, parmezan
Čebulo, korenček in zeleno očistimo in sesekljamo. V posodi na olju sesekljano zelenjavo pražimo in mešamo nekaj minut. Ko čebula postekleni in se korenček zmehča, dodamo paradižnik, po želji tudi sladkor. Omako pokrito dušimo 30 minut, vmes jo solimo in popramo ter večkrat premešamo.
Ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, jo solimo, vanjo stresemo makarone in jih kuhamo toliko časa, kakor piše na embalaži. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo.
Ko je omaka kuhana, jo prelijemo po makaronih in okrasimo z lističi grške bazilike. Po želji lahko jed potresemo še z nastrganim parmezanom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.