Makaroni s paradižnikovo omako

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Makaroni s paradižnikovo omako
Sestavine
Št. oseb
kratkih rebrastih makaronov
čebula
korenček
stebla belušne zelene
olupljenega in na kocke narezanega paradižnika
olivnega olja
rjavega sladkorja (po želji)
soli
popra

Opis

makaroni, paradižnik, parmezan

Priprava

Čebulo, korenček in zeleno očistimo in sesekljamo. V posodi na olju sesekljano zelenjavo pražimo in mešamo nekaj minut. Ko čebula postekleni in se korenček zmehča, dodamo paradižnik, po želji tudi sladkor. Omako pokrito dušimo 30 minut, vmes jo solimo in popramo ter večkrat premešamo.

Ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, jo solimo, vanjo stresemo makarone in jih kuhamo toliko časa, kakor piše na embalaži. Ko so testenine kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo.

Ko je omaka kuhana, jo prelijemo po makaronih in okrasimo z lističi grške bazilike. Po želji lahko jed potresemo še z nastrganim parmezanom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.