|
mladega krompirja |
|
mlade špinače |
|
svež oster feferonček |
|
sesekljana čebula |
|
semen koriandra |
|
zmletega kumina (indijske začimbe) |
|
kardamoma |
|
nastrganega svežega ingverja |
|
zmečkan česen |
|
olja |
|
čiste zelenjavne juhe |
|
čvrstega jogurta |
mlad krompir, mlada špinača, začimbe, jogurt
Dobro umit neolupljen krompir prerežemo ali narežemo na četrtine. Špinačo dobro umijemo, odcedimo in na grobo nasekljamo. Feferonček prerežemo, odstranimo semena in ga sesekljamo. Koriander zdrobimo.
V široki posodi segrejemo olje, dodamo koriander, kumin, kardamom in nastrgan ingver, mešamo in pražimo 1 minuto. Dodamo čebulo, česen, feferonček, mešamo in pražimo še 2 minuti.
V posodo damo krompir, prilijemo vročo juho, pokrito kuhamo 25 minut in vmes večkrat premešamo. Nato dodamo špinačo, solimo, popramo in kuhamo še 5 minut. Nazadnje dodamo jogurt, premešamo in še vroče postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.