Krompir s špinačo po indijsko

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Krompir s špinačo po indijsko
Sestavine
Št. oseb
mladega krompirja
mlade špinače
svež oster feferonček
sesekljana čebula
semen koriandra
zmletega kumina (indijske začimbe)
kardamoma
nastrganega svežega ingverja
zmečkan česen
olja
čiste zelenjavne juhe
čvrstega jogurta

Opis

mlad krompir, mlada špinača, začimbe, jogurt

Priprava

Dobro umit neolupljen krompir prerežemo ali narežemo na četrtine. Špinačo dobro umijemo, odcedimo in na grobo nasekljamo. Feferonček prerežemo, odstranimo semena in ga sesekljamo. Koriander zdrobimo.

V široki posodi segrejemo olje, dodamo koriander, kumin, kardamom in nastrgan ingver, mešamo in pražimo 1 minuto. Dodamo čebulo, česen, feferonček, mešamo in pražimo še 2 minuti.

V posodo damo krompir, prilijemo vročo juho, pokrito kuhamo 25 minut in vmes večkrat premešamo. Nato dodamo špinačo, solimo, popramo in kuhamo še 5 minut. Nazadnje dodamo jogurt, premešamo in še vroče postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.