|
večji krompirji |
|
izluščenega graha |
|
mladi čebulici |
|
rumene in rdeče paprike |
|
olja |
|
čiste juhe (lahko iz kocke) |
|
sladke smetane |
|
sesekljanega peteršilja |
krompir, grah, rumena in rdeča paprika
Čebulici z zelenjem vred zrežemo, papriko narežemo na kvadratke. Krompir ostrgamo ali olupimo in narežemo. V posodi na 2 žlicah olja krompir mešamo in na hitro popražimo, prilijemo 3 dl juhe in pokrito dušimo toliko časa, da tekočina povre in se krompir zmehča. Nazadnje potresemo z 1 žlico peteršilja in previdno premešamo.
Medtem v drugi posodi na 2 žlicah olja prepražimo čebulico, papriko in grah, da se vse malo zmehča, vendar čebulica ne sme porumeneti. Solimo in popramo, prilijemo malo juhe in pokrito dušimo 10 minut. Ko se grah zmehča in tekočina skoraj povre, prilijemo smetano in prevremo, nato odstavimo in dodamo 1 žlico peteršilja.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.