Kruh z rdečim vinom

Čas priprave:

1 h 45 min

Tip jedi:

Kruh

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruh z rdečim vinom
Sestavine
Št. oseb
moke
kvasa
sladkorja
soli
močnega rdečega vina (teran, merlot ali kabernet)
olivnega olja

Opis

Domač kruh je nedvomno najboljši in najbolj diši. Ko kruh pečemo doma, mu lahko še kaj dodamo in ga tako še izboljšamo. . K pršutu in narezkom se bo prilegel kruh z rdečim vinom. Sestavine za 2 manjša hlebca

Priprava

V skledico nadrobimo kvas, dodamo sladkor, 1 žlico moke in 0,5 dl mlačne vode, premešamo in postavimo za 10 do 15 minut na toplo. Moko stresemo v skledo, na sredini naredimo jamico, vanjo zlijemo kvasec in ga zmešamo z moko. Nato dodamo sol in vino ter s kavlji ročnega mešalnika vse sestavine zgnetemo v testo, med gnetenjem dodamo še olje. Ko se testo loči od posode, skledo pokrijemo s čistim prtičem in postavimo za približno 45 minut na toplo, da vzhaja.

Ko testo naraste na dvojno količino, ga premesimo in razdelimo v dva hlebčka. Damo ju v pomokana peharja ali v enako veliki skledi, lahko tudi v tortna modela in znova pustimo vzhajati.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Vzhajana hlebca damo na pomokan pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 45 minut. Pečen kruh damo na mrežico, da se ohladi.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.