|
moke |
|
kvasa |
|
sladkorja |
|
soli |
|
močnega rdečega vina (teran, merlot ali kabernet) |
|
olivnega olja |
Domač kruh je nedvomno najboljši in najbolj diši. Ko kruh pečemo doma, mu lahko še kaj dodamo in ga tako še izboljšamo. . K pršutu in narezkom se bo prilegel kruh z rdečim vinom. Sestavine za 2 manjša hlebca
V skledico nadrobimo kvas, dodamo sladkor, 1 žlico moke in 0,5 dl mlačne vode, premešamo in postavimo za 10 do 15 minut na toplo. Moko stresemo v skledo, na sredini naredimo jamico, vanjo zlijemo kvasec in ga zmešamo z moko. Nato dodamo sol in vino ter s kavlji ročnega mešalnika vse sestavine zgnetemo v testo, med gnetenjem dodamo še olje. Ko se testo loči od posode, skledo pokrijemo s čistim prtičem in postavimo za približno 45 minut na toplo, da vzhaja.
Ko testo naraste na dvojno količino, ga premesimo in razdelimo v dva hlebčka. Damo ju v pomokana peharja ali v enako veliki skledi, lahko tudi v tortna modela in znova pustimo vzhajati.
Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Vzhajana hlebca damo na pomokan pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo 45 minut. Pečen kruh damo na mrežico, da se ohladi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.