|
moke |
|
(kocka) kvasa |
|
(zvrhana) soli |
|
rdeče čebule |
|
olivnega olja |
|
izkoščičenih črnih in zelenih oliv |
|
sesekljanega peteršilja, lahko posušenega |
moka, čebula, črne in zelene olive...
Kvas, 2 žlici moke in 1,5 dl mlačne vode zmešamo in damo na toplo. Čebulo narežemo na lističe in jo na olju na hitro prepražimo, da se malo zmehča. Olive nasekljamo.
Moki primešamo sol in vzhajan kvas, med mešanjem prilijemo še 3 dl mlačne vode in zgnetemo v testo. Dodamo ohlajeno čebulo, olive in peteršilj ter pregnetemo. Testo damo v skledo, pokrijemo in postavimo na toplo.
Ko testo naraste na dvojno količino, ga stresemo na pomokano delovno površino in razdelimo na 2 dela. Oblikujemo ju v hlebca, damo na pekač, vzporedno ali v obliki križa zarežemo in damo v ogreto pečico. Pri 200 stopinjah pečemo 40 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.