|
puranjih jeterc |
|
čebula |
|
korenček |
|
masla |
|
brendija ali suhega belega vina |
|
čiste juhe |
|
majarona |
|
soli in popra |
|
sveže rumene ali rdeče paprike |
|
paradižnika |
|
kaper v kisu |
Kruhki, purajna jeterca
Čebulo olupimo in nasekljamo, korenček ostrgamo in naribamo, jetrca očistimo in narežemo na lističe.
V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo jetrca ter mešamo in pražimo nekaj minut, da spremenijo barvo, in jih poškropimo z brendijem ali vinom. Ko alkohol izhlapi, dodamo korenček in majaron, prilijemo juho in pokrito dušimo 15 minut. Na koncu solimo in popramo.
Ko se jetrca malo ohladijo, jih zmiksamo, da dobimo gosto tekočo zmes. Nalijemo jo v skledico. Pokrijemo jo s prozorno folijo in damo v hladilnik, da se ohladi in strdi.
Papriko in paradižnik narežemo na kockice. Kruhke namažemo s pašteto, potresemo s kockicami paprike in paradižnika ter kaprami in takoj ponudimo. Postrežemo jih lahko kot malico, predjed ali prigrizek k pijači.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.