palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Kruhov cmok

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruhov cmok
Sestavine
Št. oseb
na kocke narezanega 2 dni starega kruha (belega, črnega, koruznega, ovsenega)
čiste juhe
čebule
na kockice narezane prekajene pancete ali slanine
olja
soli in popra
sesekljanega peteršilja
jajc

Opis

Sestavine za 4 do 6 oseb: stari kruh, čista juha, prekajena panceta ali slanina, jajca...

Priprava

Kruhove kocke polijemo s toplo juho, premešamo in pustimo, da se kruh napoji. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi na olju čebulo svetlo prepražimo, dodamo panceto, še malo popražimo in odstavimo.

Namočenemu kruhu primešamo čebulo in panceto, peteršilj in narahlo stepeni jajci, po okusu solimo in popramo. Zmes oblikujemo v enakomerno debel svaljek, ga zavijemo v papir za peko in konce zavežemo. Cmok v veliki količini slane vode kuhamo 25 minut, nato ga vzamemo iz vode, odvijemo in narežemo. Postrežemo ga s segedinskim ali kakšnim drugim golažem, z divjačino ali s perutnino v omaki.