|
na kocke narezanega 2 dni starega kruha (belega, črnega, koruznega, ovsenega) |
|
čiste juhe |
|
čebule |
|
na kockice narezane prekajene pancete ali slanine |
|
olja |
|
soli in popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
jajc |
Sestavine za 4 do 6 oseb: stari kruh, čista juha, prekajena panceta ali slanina, jajca...
Kruhove kocke polijemo s toplo juho, premešamo in pustimo, da se kruh napoji. Čebulo olupimo in na drobno sesekljamo. V ponvi na olju čebulo svetlo prepražimo, dodamo panceto, še malo popražimo in odstavimo.
Namočenemu kruhu primešamo čebulo in panceto, peteršilj in narahlo stepeni jajci, po okusu solimo in popramo. Zmes oblikujemo v enakomerno debel svaljek, ga zavijemo v papir za peko in konce zavežemo. Cmok v veliki količini slane vode kuhamo 25 minut, nato ga vzamemo iz vode, odvijemo in narežemo. Postrežemo ga s segedinskim ali kakšnim drugim golažem, z divjačino ali s perutnino v omaki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.