|
kruha za opečenec |
|
zmehčanega masla |
|
banane |
|
rozin |
|
kandiranega sadja |
|
rumenjaki |
|
sladkorja |
|
moke |
|
cimeta |
|
mleka |
kruh za opečenec, banane, rozine
Kruhu obrežemo skorjo, vsak kos prerežemo na 2 ali 4 trikotnike in jih na tenko namažemo z maslom. Banane olupimo in narežemo na koleščke. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
V namaščen pekač zložimo polovico rezin kruha, obložimo s polovico koleščkov banan, potresemo s polovico rozin in kandiranega sadja. Nato prekrijemo z drugo polovico rezin kruha, obložimo z drugo polovico banan in potresemo z rozinami in s kandiranim sadjem.
V kozici segrejemo mleko. Posebej zmešamo rumenjake s sladkorjem, da zmes postane penasta. Ko mleko skoraj zavre, vmešamo rumenjake s sladkorjem, moko in cimet ter dobro zmešamo. Na blagem ognju kuhamo in mešamo kakšno minuto, nato še vročo kremo prelijemo po kruhu, pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 40 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.