sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Kruhov narastek z domačim džemom

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruhov narastek z domačim džemom
Sestavine
Št. oseb
velike žemlje (stare 1 ali 2 dni)
masla ali margarine
domačega džema
jajci
sladkorja
mleka

Opis

velike žemlje, džem, jajca

Priprava

Pekač namažemo z maslom in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Žemlji narežemo na tanjše rezine, jih namažemo z maslom in džemom. V skledi z metlico stepemo jajci in 1 žlico sladkorja, prilijemo mleko in dobro zmešamo.

Kruhove rezine kakor strešnike zložimo v namazan pekač in vse enakomerno prelijemo z jajčno zmesjo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo toliko časa, da se robovi kruha zlato zapečejo.