|
koščkov rabarbare |
|
marelične marmelade |
|
jajca |
|
sladkorja |
|
lahkega mleka |
|
vanilije |
|
en dan starega kruha |
|
narezanih mandljev |
Rabarbara je v resnici zelenjava in spada v družino dresnovk, a bi jo vsakdo takoj uvrstil med sadje. Iz njenih kislih pecljev, ki so, mimogrede, tudi zelo zdravilni, namreč pripravljamo slastne sladice - kolače, pite, zavitke, marmelade, kompote ...
V skledi zmešamo koščke rabarbare in marmelado. V veliki skledi zmešamo jajca s sladkorjem, dodamo mleko in koščke kruha (kruh prej rahlo posušimo v pečici). Sledi še mešanica marmelade z rabarbaro. Vse skupaj zvrnemo v rahlo namaščen manjši pekač in potresemo z mandlji.
Manjši pekač položimo v večjega in slednjega do dve tretjini višine malega pekača napolnimo z vrelo vodo. Pečemo 45 do 50 minut na 180 stopinjah. Nasvet: Po želji prelijemo z jajčno kremo in postrežemo toplo ali hladno.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.