Kruhov puding

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruhov puding
Sestavine
Št. oseb
koščkov rabarbare
marelične marmelade
jajca
sladkorja
lahkega mleka
vanilije
en dan starega kruha
narezanih mandljev

Opis

Rabarbara je v resnici zelenjava in spada v družino dresnovk, a bi jo vsakdo takoj uvrstil med sadje. Iz njenih kislih pecljev, ki so, mimogrede, tudi zelo zdravilni, namreč pripravljamo slastne sladice - kolače, pite, zavitke, marmelade, kompote ...

Priprava

V skledi zmešamo koščke rabarbare in marmelado. V veliki skledi zmešamo jajca s sladkorjem, dodamo mleko in koščke kruha (kruh prej rahlo posušimo v pečici). Sledi še mešanica marmelade z rabarbaro. Vse skupaj zvrnemo v rahlo namaščen manjši pekač in potresemo z mandlji.

Manjši pekač položimo v večjega in slednjega do dve tretjini višine malega pekača napolnimo z vrelo vodo. Pečemo 45 do 50 minut na 180 stopinjah. Nasvet: Po želji prelijemo z jajčno kremo in postrežemo toplo ali hladno.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.