|
rabarbare |
|
pomarančnega soka |
|
sladkorja |
|
vanilije |
|
sira maskarpone |
|
skute |
|
sladkorja v prahu |
|
nastrgane pomarančne lupine |
|
peščenega kolača (ali otroških piškotov) |
Sladice z rabarbaro
Rabarbaro očistimo in jo narežemo na 4 cm dolge koščke. Zavremo pomarančni sok, sladkor in vaniljevo sredico. Dodamo koščke rabarbare in na srednjem ognju kuhljamo 3-5 minut, da se rabarbara rahlo, a ne preveč zmehča. Odcedimo in sok prestrežemo. Ohladimo.
Maskarpone, skuto , sladkor v prahu in lupinico zmešamo skupaj.
Kolač narežemo na 1 cm debele rezine. Polovico rezin položimo v model (20 x 15 cm) in jih pokapljamo s polovico soka, sledi plast maskarponejeve mešanice, pol rabarbarinih koščkov, rezine kolača, skuta in na vrhu rabarbara.
Tiramisu za dve uri postavimo na hladno in narežemo na rezine.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.