|
(večji) 2 dni starega belega kruha |
|
glavic vitlofa (belgijskega radiča) |
|
v trdo kuhani jajci |
|
manjše kumare |
|
manjše rdeče paprike |
|
do 4 žlice olivnega olja |
|
do 3 žlice jabolčnega kisa ali limoninega soka |
|
soli in popra |
stari beli kruh, glavice vitlofa, kuhana jajca...
Kruh narežemo na kocke, jih damo na pekač in jih v pečici, ogreti na 170 stopinj, malo popečemo. Vitlof razdelimo na posamezne liste, jih operemo in osušimo. Jajci olupimo in sesekljamo. Kumaro in papriko očistimo in narežemo na paličice.
Liste vitlofa naložimo ob robu krožnikov, na sredino damo kruh, kumaro, papriko in vse potresemo z jajcem. Iz olja, kisa ali limoninega soka, soli in popra naredimo preliv in z njim solato enakomerno prelijemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.