|
čvrsti kumari |
|
redkvic |
|
motovilca, mladega zelenega radiča ali berivke |
|
soli |
|
balzamičnega kisa |
|
olivnega olja |
Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.
Kumari olupimo in narežemo ali naribamo na paličice velikosti vžigalic. Redkvice očistimo in narežemo na koleščke. Motovilec dobro umijemo in osušimo.
V plitvo skledo damo motovilec, nanj naložimo kumare in redkvice ter prelijemo s prelivom iz soli, olja in balzamičnega kisa.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.