Kunec

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5. AktivnaZahtevnost 5 od 5
Kunec
Sestavine
Št. oseb
ali 8 manjših kosov kunca
očiščenega mladega stročjega fižola
manjša na lističe narezana bela čebula
hruške
olja
masla
suhega belega vina
šetraja
soli
beli poper

Opis

Kunec z vinom, stročjim fižolom in hruško

Priprava

V široki posodi segrejemo olje, dodamo kose kunca in jih popečemo po obeh straneh. Meso solimo in popramo, nato dodamo maslo, na lističe narezano čebulo in stročji fižol ter premešamo, da se fižol prevleče z maščobo in malo zmehča. Začinimo s šetrajem, prilijem zajemalko vroče vode in pokrito dušimo približno 25 minut.

Hruške olupimo, očistimo in narežemo na manjše krhlje. Dodamo jih kuncu in fižolu, prilijemo vino, zavremo in pokrito dušimo še približno 5 minut, da se hruške zmehčajo, vendar ne razpadejo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.