|
ali 8 manjših kosov kunca |
|
očiščenega mladega stročjega fižola |
|
manjša na lističe narezana bela čebula |
|
hruške |
|
olja |
|
masla |
|
suhega belega vina |
|
šetraja |
|
soli |
|
beli poper |
Kunec z vinom, stročjim fižolom in hruško
V široki posodi segrejemo olje, dodamo kose kunca in jih popečemo po obeh straneh. Meso solimo in popramo, nato dodamo maslo, na lističe narezano čebulo in stročji fižol ter premešamo, da se fižol prevleče z maščobo in malo zmehča. Začinimo s šetrajem, prilijem zajemalko vroče vode in pokrito dušimo približno 25 minut.
Hruške olupimo, očistimo in narežemo na manjše krhlje. Dodamo jih kuncu in fižolu, prilijemo vino, zavremo in pokrito dušimo še približno 5 minut, da se hruške zmehčajo, vendar ne razpadejo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.