Kunec z mlado zelenjavo

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kunec z mlado zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
kunca
mlade čebulice ali 1 velika bela čebula
korenčka
mladega stročjega fižola
cvetače
zelena bučka
velika krompirja
olja
soli
popra
mešanice zdrobljenih dišavnic (timijan, rožmarin, origano …)
kurkume (po želji)

Opis

kunec, krompir, cvetača, stročji fižol

Priprava

Kose kunca solimo in popramo ter potresemo z zeliščno mešanico. Zelenjavo očistimo. Čebulico narežemo na koleščke ali čebulo na lističe. Korenček, bučko in krompir narežemo na kocke, fižol na 4 cm dolge koščke, cvetačo razdelimo na cvetke.

V široki posodi segrejemo 1 žlico olja, nanj damo kose kunca in jih na močnem ognju z vseh strani na hitro popečemo. Meso preložimo na krožnik, v ponev damo čebulico ali čebulo, korenček in fižol, dodamo še 1 žlico olja in kurkumo, mešamo in na zmernem ognju pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča.

Nato damo meso nazaj v posodo, dodamo krompir, premešamo, prilijemo zajemalko vrele vode in pokrito dušimo približno 25 minut, da je krompir kuhan in meso mehko. Med dušenjem dodamo še cvetačo in bučko, solimo in popramo ter po potrebi prilijemo še malo vode.

#nasazenazenska
nasazenazenska

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.