|
kunca |
|
mlade čebulice ali 1 velika bela čebula |
|
korenčka |
|
mladega stročjega fižola |
|
cvetače |
|
zelena bučka |
|
velika krompirja |
|
olja |
|
soli |
|
popra |
|
mešanice zdrobljenih dišavnic (timijan, rožmarin, origano …) |
|
kurkume (po želji) |
kunec, krompir, cvetača, stročji fižol
Kose kunca solimo in popramo ter potresemo z zeliščno mešanico. Zelenjavo očistimo. Čebulico narežemo na koleščke ali čebulo na lističe. Korenček, bučko in krompir narežemo na kocke, fižol na 4 cm dolge koščke, cvetačo razdelimo na cvetke.
V široki posodi segrejemo 1 žlico olja, nanj damo kose kunca in jih na močnem ognju z vseh strani na hitro popečemo. Meso preložimo na krožnik, v ponev damo čebulico ali čebulo, korenček in fižol, dodamo še 1 žlico olja in kurkumo, mešamo in na zmernem ognju pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča.
Nato damo meso nazaj v posodo, dodamo krompir, premešamo, prilijemo zajemalko vrele vode in pokrito dušimo približno 25 minut, da je krompir kuhan in meso mehko. Med dušenjem dodamo še cvetačo in bučko, solimo in popramo ter po potrebi prilijemo še malo vode.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.