Kuskus z zelenjavo in jajci

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kuskus z zelenjavo in jajci
Sestavine
Št. oseb
kuskusa (250 g)
paradižnika
zelena bučka
redkvic
kaper v kisu
v trdo kuhani jajci
soli
olja
olivnega olja
blagega kisa

Opis

Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.

Priprava

Kuskus zakuhamo v slano vodo, ki smo ji dodali 2 žlici olja. Glede količine vode in priprave se ravnamo po navodilih na embalaži. Čvrsto meso paradižnika narežemo na kockice. Bučko umijemo in narežemo ali naribamo na paličice.

V skledo damo ohlajen kuskus, dodamo paradižnik, bučko, na koleščke narezane redkvice in kapre. Po okusu dosolimo, pokapljamo z oljem in kisom, premešamo in obložimo z narezanim jajci.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.