|
kuskusa (250 g) |
|
paradižnika |
|
zelena bučka |
|
redkvic |
|
kaper v kisu |
|
v trdo kuhani jajci |
|
soli |
|
olja |
|
olivnega olja |
|
blagega kisa |
Skleda sveže, hrustljave zelene solate pri kosilu ne sme manjkati. V solati pa poleg listnatih solatnic lahko pripravimo tudi druge vrste surove ali kuhane zelenjave in ji dodamo še sadje, sir, meso, tunino, popečene kruhove kocke ali oreške. Takšno solato lahko ponudimo tudi kot zdravo predjed, kakor to delajo Francozi, bogatejšo sestavljeno solato pa si v toplejših dneh privoščimo kar za glavni obrok.
Kuskus zakuhamo v slano vodo, ki smo ji dodali 2 žlici olja. Glede količine vode in priprave se ravnamo po navodilih na embalaži. Čvrsto meso paradižnika narežemo na kockice. Bučko umijemo in narežemo ali naribamo na paličice.
V skledo damo ohlajen kuskus, dodamo paradižnik, bučko, na koleščke narezane redkvice in kapre. Po okusu dosolimo, pokapljamo z oljem in kisom, premešamo in obložimo z narezanim jajci.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.