Lahka predjed iz pršuta, mocarele, belušev in vrtnic

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Lahka predjed iz pršuta, mocarele, belušev in vrtnic
Sestavine
Št. oseb
200.0 g
rezine pršuta
250.0 g
mocarele
100.0 g
belušev
1.0 pest
listov vrtnic
4.0 zlicka
balzamičnega kisa z aromo vrtnic
4.0 zlicka
olivnega olja
1.0 scepec
soli in popra
1.0 scepec
lističi vrtnic in bazilike za okras

Opis

pršut, mocarela, beluši - šparglji

Priprava

Beluše skuhamo in ohladimo. Položimo jih v skledo in čeznje polijemo balzamični kis. V marinadi jih pustimo pol ure.

Vzamemo rezino pršuta, vanjo damo mocarelo in žličko belušev ter lističe vrtnic. Vse skupaj stisnemo v mošnjiček in položimo na krožnik, pokapljamo z oljem ter potresemo s preostalimi lističi vrtnic in bazilike.

Prijavite se na e-novice