Lignji polnjeni z grahom in šunko v paradižnikovi omaki

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Lignji polnjeni z grahom in šunko v paradižnikovi omaki
Sestavine
Št. oseb
očiščenih lignjev (lahko zamrznjenih)
šunke
(skodelica) graha
mladi čebulici
olivnega olja
češnjevih paradižnikov (lahko iz pločevinke)
paradižnikove kaše
soli
popra

Opis

očiščeni lignji, šunka, grah, olivno olje...

Priprava

Beli del čebulic in šunko na drobno zrežemo, zelenje prihranimo. V ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo čebulico in malo popražimo, da se zmehča. Dodamo grah, solimo in popramo, premešamo, prilijemo 1 dl vroče vode in pokrito dušimo toliko časa, da se grah zmehča in tekočina povre. Nato dodamo še šunko, premešamo in odstavimo.

Vrečke lignjev napolnimo z grahovim nadevom in spnemo z zobotrebci. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, nanj damo polnjene lignje in jih po obeh straneh popečemo. Nato dodamo paradižnike in paradižnikovo kašo, solimo in popramo ter pokrito dušimo približno 20 minut. Čas dušenja je odvisen od velikosti lignjev.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.