|
očiščenih lignjev (lahko zamrznjenih) |
|
šunke |
|
graha |
|
mladi čebulici |
|
olivnega olja |
|
češnjevih paradižnikov (lahko iz pločevinke) |
|
paradižnikove kaše |
|
soli |
|
popra |
lignji, grah, šunka, za prilogo polenta z bučko in mlado čebulico
Beli del čebulic in šunko na drobno zrežemo, zelenje prihranimo. V ponvi segrejemo 1 žlico olja, dodamo čebulico in malo popražimo, da se zmehča. Dodamo grah, solimo in popramo, premešamo, prilijemo 1 dl vroče vode in pokrito dušimo toliko časa, da se grah zmehča in tekočina povre. Nato dodamo še šunko, premešamo in odstavimo.
Vrečke lignjev napolnimo z grahovim nadevom in spnemo z zobotrebci. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, nanj damo polnjene lignje in jih po obeh straneh popečemo. Nato dodamo paradižnike in paradižnikovo kašo, solimo in popramo ter pokrito dušimo približno 20 minut. Čas dušenja je odvisen od velikosti lignjev.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.