profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Maki suši iz Japonske

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Maki suši iz Japonske
Sestavine
Št. oseb
Riž za suši
Rižev kis
Japonsko riževo vino
sladkor
sol
File svežega lososa (20 cm dolg kos)
kumara
paprika
List alga nori
Hren wasabi v pasti

Opis

Okusite Japonsko!

Priprava

1. Kumaro in papriko umijemo, po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na palčke, solimo in odložimo v skledo. Lososa narežemo na trakove.

2. Riž večkrat splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Skuhamo po navodilih. Riževo vino, kis, sladkor in sol zmešamo in vmešamo k toplemu rižu. Skledo z rižem pokrijemo s krpo in počakamo, da se riž na sobni temperaturi ohladi. Najbolje je, da riž skuhamo prejšnji dan.

3. Na bambusovo podlogo položimo list alge in nanjo razporedimo polovico riža. Na skrajnem koncu pustimo centimeter praznega roba, torej brez riža.

4. Na drugem koncu, kjer bomo začeli zvijati zvitek, odmerimo po vsej širini črto paste wasabi. Nanjo položimo lososa, trakove kumare in paprike.

5. S pomočjo bambusove podloge zvijemo v tesen zvitek. Narežemo ga na 12 kosov. Še enkrat ponovimo.

6. Maki suši ponudimo s sojino omako, vloženim ingverjem in pasto wasabi.