|
Riž za suši |
|
Rižev kis |
|
Japonsko riževo vino |
|
sladkor |
|
sol |
|
File svežega lososa (20 cm dolg kos) |
|
kumara |
|
paprika |
|
List alga nori |
|
Hren wasabi v pasti |
Okusite Japonsko!
1. Kumaro in papriko umijemo, po dolgem razpolovimo in odstranimo semena. Narežemo na palčke, solimo in odložimo v skledo. Lososa narežemo na trakove.
2. Riž večkrat splaknemo z mrzlo vodo in odcedimo. Skuhamo po navodilih. Riževo vino, kis, sladkor in sol zmešamo in vmešamo k toplemu rižu. Skledo z rižem pokrijemo s krpo in počakamo, da se riž na sobni temperaturi ohladi. Najbolje je, da riž skuhamo prejšnji dan.
3. Na bambusovo podlogo položimo list alge in nanjo razporedimo polovico riža. Na skrajnem koncu pustimo centimeter praznega roba, torej brez riža.
4. Na drugem koncu, kjer bomo začeli zvijati zvitek, odmerimo po vsej širini črto paste wasabi. Nanjo položimo lososa, trakove kumare in paprike.
5. S pomočjo bambusove podloge zvijemo v tesen zvitek. Narežemo ga na 12 kosov. Še enkrat ponovimo.
6. Maki suši ponudimo s sojino omako, vloženim ingverjem in pasto wasabi.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.