Male pite z jagodami

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Male pite z jagodami
Sestavine
Št. oseb
sladkega krhkega testa za pito
jagod
masla
sladkorja
sveže mete ali melise
masla

Opis

jagode, sladkor, priprava testa za pito Sestavine: 200 g moke 100 g masla ali margarine 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca) 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo) 3 žlice mlačne vode Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač. .……………………………………………………………………………………

Priprava

Jagode očistimo in narežemo na četrtine. Meto ali meliso na drobno sesekljamo. V kozici stopimo maslo in sladkor ter mešamo toliko časa, da sladkor karamelizira. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.

Modelčke namažemo z maslom, nato na dno nalijemo tanko plast karamela in nanj damo plast jagod. Testo razdelimo na 6 kosov in na pomokani delovni površini vsakega posebej zvaljamo v krog. Čez jagode položimo testo in ga ob robovih dobro zatlačimo. Modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut. Kose testo svetlo zapeče, pite pustimo, da se malo ohladijo, nato jih zvrnemo na krožnike in ponudimo še tople ali ohlajene.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.