|
sladkega krhkega testa za pito |
|
jagod |
|
masla |
|
sladkorja |
|
sveže mete ali melise |
|
masla |
jagode, sladkor, priprava testa za pito Sestavine: 200 g moke 100 g masla ali margarine 1 ščepec soli (za slane pite 2 ščepca) 1 žlica sladkorja (za slane pite sladkor opustimo) 3 žlice mlačne vode Priprava: 1. Moko pomešamo s soljo in sladkorjem in jo stresemo na kupček. Nato dodamo na kockice narezano maslo ali margarino in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. 2. Dodamo približno 3 žlice mlačne vode in na hitro zgnetemo testo. Takoj, ko se sestavine med seboj povežejo in se testo loči od delovne površine, ga oblikujemo v kepo, nato ga na pomokani delovni površini zvaljamo in položimo v pekač. .……………………………………………………………………………………
Jagode očistimo in narežemo na četrtine. Meto ali meliso na drobno sesekljamo. V kozici stopimo maslo in sladkor ter mešamo toliko časa, da sladkor karamelizira. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
Modelčke namažemo z maslom, nato na dno nalijemo tanko plast karamela in nanj damo plast jagod. Testo razdelimo na 6 kosov in na pomokani delovni površini vsakega posebej zvaljamo v krog. Čez jagode položimo testo in ga ob robovih dobro zatlačimo. Modelčke postavimo v ogreto pečico in pečemo od 25 do 30 minut. Kose testo svetlo zapeče, pite pustimo, da se malo ohladijo, nato jih zvrnemo na krožnike in ponudimo še tople ali ohlajene.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.