|
vlečenega testa |
|
lahke nepasirane skute |
|
jajce |
|
rumenjak |
|
sladkorja |
|
zrelih marelic |
|
limonine lupinice v prahu |
|
soli |
vlečeno testo, skuta, marelice (lahko iz kompota)
Skuti primešamo jajce, rumenjak, sladkor in limonino lupinico. Marelice umijemo in osušimo, prepolovimo in odstranimo koščice ter narežemo na četrtine. V veliki široki posodi zavremo najmanj 3 litre vode in posolimo.
Po dva lista testa zložimo enega vrh drugega, od krajšega konca proti sredini namažemo s tretjino skutnega nadeva, obložimo s tretjino narezanih marelic in zvijemo v štrukelj. Nato postopek ponovimo, da porabimo vse sestavine.
Vsak štrukelj posebej zavijemo v papir za peko in na koncih zavežemo. Štruklje položimo v vrelo vodo in jih kuhamo od 15 do 20 minut. Kuhane štruklje dobro odcedimo, odvijemo in narežemo. Po želji jih lahko še pokapljamo s stopljenim maslom ali na maslu prepraženimi drobtinicami.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.