|
vlečenega testa (6 listov) |
|
nepasirane lahke skute |
|
sladkorja |
|
jajce |
|
rumenjak |
|
malin (lahko zamrznjenih) |
|
sveže mete |
|
soli |
skuta, maline, vlečeno testo
Skuto zmešamo s sladkorjem, jajcem in rumenjakom ter sesekljanimi metinimi lističi. V široki posodi zavremo najmanj 3 l vode in solimo.
Po dva lista testa zložimo enega na drugega in od krajšega konca proti sredini namažemo s tretjino skutnega nadeva ter potresemo s tretjino malin. Štruklje zvijemo, vsakega posebej zavijemo v papir za peko in na koncih zavežemo.
Štruklje položimo v vrelo vodo in kuhamo od 15 do 20 minut. Kuhane štruklje dobro odcedimo, nato jih odvijemo in narežemo. Nazadnje jih po želji okrasimo z malinami in vršički mete.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.