Mediteranska majonezna pomaka

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Mediteranska majonezna pomaka
Sestavine
Št. oseb
majoneze
ostre dijonske gorčice
belega kisa ali limoninega soka
česna
olivnega olja
slani fileji inčunov
sesekljanih kaper
sveže nastrganega parmezana
sveže nasekljane bazilike
kajenskega popra

Opis

majoneza, gorčica, inčuni, kapre, parmezan

Priprava

Česen olupimo in zmečkamo ali pretlačimo. Inčunove fileje sesekljamo in zmečkamo.

V mešalcu najprej zmešamo majonezo, gorčico, kis ali limonin sok in pretlačen strok česna, nato med mešanjem počasi prilivamo olje. Ko je zmes kremasta, med mešanjem dodamo še 1 žlico vroče vode. Nazadnje dodamo še inčune, kapre, parmezan, baziliko in poper.

Omako damo v skledo, pokrijemo, shranimo v hladilniku in vzamemo iz hladilnika šele 15 minut prej, preden jo ponudimo.

#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.