|
majoneze |
|
ostre dijonske gorčice |
|
belega kisa ali limoninega soka |
|
česna |
|
olivnega olja |
|
slani fileji inčunov |
|
sesekljanih kaper |
|
sveže nastrganega parmezana |
|
sveže nasekljane bazilike |
|
kajenskega popra |
majoneza, gorčica, inčuni, kapre, parmezan
Česen olupimo in zmečkamo ali pretlačimo. Inčunove fileje sesekljamo in zmečkamo.
V mešalcu najprej zmešamo majonezo, gorčico, kis ali limonin sok in pretlačen strok česna, nato med mešanjem počasi prilivamo olje. Ko je zmes kremasta, med mešanjem dodamo še 1 žlico vroče vode. Nazadnje dodamo še inčune, kapre, parmezan, baziliko in poper.
Omako damo v skledo, pokrijemo, shranimo v hladilniku in vzamemo iz hladilnika šele 15 minut prej, preden jo ponudimo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.