|
olupljenega krompirja |
|
mladega stročjega fižola |
|
mehke solate |
|
češnjevih paradižnikov |
|
odcejene tunine iz pločevinke |
|
vloženih srčkov artičok |
|
manjših črnih oliv |
|
manjša bela čebula (po želji) |
|
olivnega olja |
|
ostre dijonske gorčice |
|
v kisu vloženih kaper (po želji) |
|
soli |
|
sveže mleti poper |
S francoske obale Razkošna mediteranska solata
Olupljen krompir narežemo na ploščice, skupaj s fižolom jih stresemo v slan krop in skuhamo. Ko sta krompir in fižol kuhana, oboje stresemo v cedilo, splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Solatne liste dobro umijemo in odcedimo.
Na dno plitve sklede ali posameznih skledic zložimo solatne liste, nanje damo krompir, fižol, prepolovljene paradižnike in polovičke artičok. Tunino dobro odcedimo, z vilicami malo razdrobimo in razporedimo po solati. Na solato damo odcejene olive in po želji še lističe čebule.
Za preliv vinaigrette v skodelici z metlico gladko zmešamo kis z dijonsko gorčico, sesekljanimi kaprami, 1/4 žličke soli in ščepcem sveže mletega popra. Nato med nenehnim mešanjem počasi prilivamo olivno olje, da se preliv malce zgosti. Solato enakomerno prelijemo s pikantnim prelivom in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.