Solata s tunino, olivami in artičokami

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Solate

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Solata s tunino, olivami in artičokami
Sestavine
Št. oseb
olupljenega krompirja
mladega stročjega fižola
mehke solate
češnjevih paradižnikov
odcejene tunine iz pločevinke
vloženih srčkov artičok
manjših črnih oliv
manjša bela čebula (po želji)
olivnega olja
ostre dijonske gorčice
v kisu vloženih kaper (po želji)
soli
sveže mleti poper

Opis

S francoske obale Razkošna mediteranska solata

Priprava

Olupljen krompir narežemo na ploščice, skupaj s fižolom jih stresemo v slan krop in skuhamo. Ko sta krompir in fižol kuhana, oboje stresemo v cedilo, splaknemo z mrzlo vodo in dobro odcedimo. Solatne liste dobro umijemo in odcedimo.

Na dno plitve sklede ali posameznih skledic zložimo solatne liste, nanje damo krompir, fižol, prepolovljene paradižnike in polovičke artičok. Tunino dobro odcedimo, z vilicami malo razdrobimo in razporedimo po solati. Na solato damo odcejene olive in po želji še lističe čebule.

Za preliv vinaigrette v skodelici z metlico gladko zmešamo kis z dijonsko gorčico, sesekljanimi kaprami, 1/4 žličke soli in ščepcem sveže mletega popra. Nato med nenehnim mešanjem počasi prilivamo olivno olje, da se preliv malce zgosti. Solato enakomerno prelijemo s pikantnim prelivom in takoj postrežemo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.